Vill önska alla ett...



Festa lugnt ;)

året lider mot sitt slut

Har haft en riktigt toppen vecka med massa julmys, träffat våra mor- o farföräldrar o i fredags var jag o fika med fina vänner från grundskolan. Helt otroligt att det nästa år är 10 år sen vi slutade 9an. Trots att man inte ses mer en en eller ett par gånger in året så kan man fortfarande prata som om det var igår man sågs. Det är alltid kul att få en uppdatering om vad sin händer i allas liv!

Ikväll hade vi tänkt gå på bio o imorrn blir det mys här hemma. Tänkte bjuda min andra hälft på en god trerätters. Tror det kan uppskattas ;) de säger ju att vägen till en mans hjärta går genom magen.




Mellandagsrea

Idag blev det lite butiker besökta. Såg igår att Rusta sålde promenadband för 995. Prissänkt från 2495 så jag slog till direkt!




Var inne en sväng på Mediamarkt med så D kunde köpa ett spel till sin ps vita han fick av mig i julklapp. Nöjdare kille får man leta efter... Sen blev det en sväng till Jysk med för att beställa en skänk jag tittat på i över ett år. Nu var den nedsatt med 600 så då slog vi till. Den ska komma om 1-2 veckor. Så minst en bokhylla i v-rummet ska bort. Brorsan kanske ska ha den. De ska flytta till större så möbler är ju alltid trevligt att fylla ut med ;)


Blev även ett besök hos Ds farmor. Fick höra lite om vilka bus hon o hennes syskon gjorde när de var unga! Ska åka på ytterligare besök imorrn o lördag om vi är välkomna hos våra kära mor- o farföräldrar :) om tiden passar alltså. Nu blir det troligen nån film innan läggdags, eller så får jag väl fortsätta läsa min bok som jag började med igår...


jul i dagarna två

I söndags kväll var hemma hos Ds föräldrar o åt julmat o delade ut paket. Fick fina ljus, badbomb, presentkort o lite annat fint. Igår var vi först hemma hos mormor o fika o sen åkte vi hem till mina föräldrar o mös. Fick massa fint, tröja, bok, presentkort, silikonformar, en bok med massa tårtdekorationstips, fina burkar o lite annat.

Är riktigt nöjd med alla fina klappar o bara få umgås med de man tycker om. Tillsammans.



Idag blir en lugn dag här hemma med sambon o kissarna. Kanske mysa i soffan med en film eller två.

Jag önskar er alla...

En riktigt God Jul!




och vi lever fortfarande!

Ingen undergång den här gången heller, o bra var väl det!

Idag blev det jobb, fick gå en timme tidigare. Fick en fin present på jobbet, choklad o glögg ;) nice!



Efter jobbet fixade jag det sista till jul. Så nu är jag redo! Bara snuvan som kan försvunna också så är jag nöjd...

Ikväll kommer fina vänner hit o vi ska laga mat o mysa. Ska bli kul att höra om vad son händer i deras liv ;)

What teachers make

I onsdags när vi hade seminarium med Lärarförbundet och Lärarnas riksförbund om etik fick vi se det här klippet som avslutning och jag tycker det sammanfattar läraryrket väldigt bra! Tänk er ett samtal mellan en advokat och en lärare där advokaten börjar...
 
 
Det är inte vad man tjänar som spelar roll utan vilken skillnad man kan göra!

Snart är det dags

Ojoj vad fort tiden går. Snart är det julafton. Bara 5 dagar kvar. Men allt känns bra. Det mesta är klart. Sista julklapparna kommer på posten imorrn o resten är planerat att fixa i dagarna. Jag har en plan så att säga. Idag var sista dagen i skolan för året. Helt sjukt att det redan gått en termin! Så nu är det jullov som gäller. Eller har väl lite att läsa in jag ska klara tentan som vi har i januari sen då förstås. Men ska ta iaf en veckas pluggpaus. Blir ordentliga tag igen efter nyår!Ikväll hade jag i Anna lite julmys med eggnog, lussekatter, godis o paket. Skulle egentligen inte köpa nåt till varann men vad gör man inte för sin bästa vän i juletid. Det bästa var att vi tänkt ganska lika. Anna fick mysiga tofflor/sockar av mig o jag fick långa sockar + lite annat smått o gott av henne. En riktig mysjul helt enkelt!

Julbestyr

Igår blev det godisbak i även lite idag. Känns son jag börjar komma ifas. Alla julklappar är så gott som klara, väntar bara på en liten beställning som jag hoppas hinner komma. Spenderade denna dag med lite plugg, paketinslagning och julgranar påklädning! Nu är det riktig julstämning här hemma. Kan säga att katterna gillart. Nu har de ju nåt att leka med... Får se hur länge granen står i år.




Imorrn är det jobb o sen julhazard. Ska bli kul, ska försöka roffa åt mig alla paket ;)


Trevlig Lucia

Kan en dag som denna känna att jag saknar att sjunga i kör. Hur vackert är inte ett luciatåg med levande ljus och vackra sånger? Stämningen, förväntan. När jag var liten var det ju mest roligt och alla fick klä sig lite som de ville, lucia, tärna, tomte, pepparkaksgubbe. Var mestadels tärna vad jag minns. Sen när man blev äldre var det en lucia som skulle väljas, o ett år fick jag vara lucia i kören jag var med i. Var väl för att jag var längst o hade mörkt långt hår ;) men ett minne absolut! Levande ljus i kransen runt huvet och ett solo som skulle sjungas. Nervsöst? Självklart men en upplevelse!
 
bild från arkivet
 
Man kanske skulle söka sig till nån kör igen. Måste ju finnas nån vuxenkör i stan som ses nån kväll i veckan. Får kola upp det. Börjar sakna sjungandet mer och mer faktiskt.

helgen

Hade en riktigt trevlig spelkväll hos Anna o B i fredags. Var inte hemma,förrän strax efter 02. Avverkade ett antal olika spel, bla testade vi deras nyköpta Ullaredsspelet. Mycket underhållande!





Igår gick det bli lite bakning. Bröd o pepparkakor. Hade tänkt lite julgodis med men det hanns inte med.



Idag blev det en sväng på Gamla Linköpings Julmarknad. Köpte brända mandlar för första gången i mitt liv. Var gott faktiskt :) Nu försöker jag finns lite pluggro... Men den infinner sig inte riktigt. Det är så mycket annat jag vill hinna med innan jul... Men plugga måste jag, kommer bli en del plugg de lediga dagarna över jul o nyår också om allt ska hinnas med till tentan... Full fart bara! Nae, nu är det väl snart dags att sätta igång med köttbullarna! Mat ska man ju ändå ha, då kan man lika gärna passa på att göra dessa till det egna julbordet ;)

Nylackad

Köpte ett nytt nagellack på Ullared. Chiba Glaze Blue Iguana. Halva priset mot vad det kostar i butik. Inte helt fel. Fint var det också.




Look good naked

Gjorde ett försök med bilen idag. Gick bra att få fram den, men värre var det att hitta parkering vid skolan... Tog ca 15-20 min o tre parkeringar innan jag hittade en plats. Självklart längst bort så blev några minuter sen till seminariet. Men det gick bra ändå. Inte som på högstadiet direkt när läraren låste dörren :P

Blev en tur till Skopunkten o Maxi med D efter skolan. Vi hittade båda bra vinterkängor :) mina var på rea, det gillas! Sen blev det lite mat med förstås. Fullt i kylen nu kan man säga...



D hittade en smoothie som han var tvungen att köpa

Hej mitt vinterkaos!

Ojoj vad det har annat idag. Skönt att vi hade hemmastudier idag. Hade aldrig tagit mig till skolan tror jag ;) inte på cykel iaf... Räckte gott o väl o gå den korta sträckan till tvättstugan ett par gånger under eftermiddagen. Var precis lagom n.r man skulle ur igen så var spåren igen snöade... Blött om fötterna? Jo man tackar... Behöver köpa mig ett par ordentliga vinterstövlar om det ska vara såhär mycket snö de kommande vintrarna. Vill ju kunna ta mig till skolan med torra fötter.

Annars har det som sagt pluggats idag. Vi har även varit duktiga o rensat o frostat av frysen! O så blev det lite lussekatter i saffransbullar bakat också. Mums!




Bäbismys och glitter

Igår fick jag äntligen träffa min lilla systerson! Så liten o söt. Vr såklart väldigt kul att träffa syrran med sambo också! De bor ju en bit bort så blir ju inte alltför ofta, får försöka bli lite oftare nu ändå. Vill ju vara en bra moster ;)
 
Bäbismys
 
Idag var det kursintroduktion till sista kursen för terminen. Tiden går så fort! Har redan gått en termin i skolan... bara 5 veckor kvar...
Efter den föreläsningen blev det lite julklappshandling... eller blev mest till mig själv ;) Hittade en jacka som är vind och vattentät! Har ju pratat om det ett tag nu. Kändes bra när jag kom fram till kassan också o hon sa ett billigare pris än det som stod på prislappen. Nice! Tjänade 400kr där. Säger man inte nej till! Sen hittade jag äntligen det glittriga guldlaket jag ville ha! Tänk er det med ett julrött lak under. Fint!
 
 
 

Dagens festligheter

Idag har vi firat kusinen som fyller 30 imorgon. Han visste inte om att det skulle bli fest så han blev glatt överraskad! Så har haft en trevlig kväll med mycket god mat o trevligt folk.

Imorrn bär det av till huvustaden för att träffa min lilla systerson! Ser verkligen fram emot det! Nu ska jag kolla ifatt lite av veckans serier innan det är dags att krypa till kojs.




Out of controll!

Haft en trevlig kväll med mycket dans på Nolle-p reunion. En tanke slog mig dock... Vi står på dansgolvet o så kommer Laila Ks Electric på o jag blir astaggad! Got to love the 90s! Döm min förvåning när mina kära vänner inte hört den förut! Ojojoj! Små nittitalister ;) haha! Kände mig lite gammal där när jag öste på o de flesta lämna dansgolvet... Kommer ihåg mellanstadiediscona med all musik... Härliga tider!

Nu är det väl dags att sova. Ladda om för morgondagens festligheter. Fullt fart denna helg...