Tessi

Kom på att jag inte berättat om Tessis operation. I tisdags blev hon iaf opererad för tandlossning. De fick dra ut tre tänder och sen skrapade de bort massa tandsten. Väl hemma har hon fått smärtstillande ett par dagar, var faktiskt sista dagen idag och jag måste säga att hon verkar redan må bättre. Ser inte ut som hon har ont och hon leker som vanligt. Det enda är att hon ska ha mjuk mat i 2-3 veckor så det blir för de andra två katterna att klara sig utan torrfoder när vi inte är hemma. Blev iaf ingen billig historia då försäkringen inte täcker tandproblem, men vad gör man inte för sin lilla kisse?

Matinspiration

På matsedeln idag stod det fläskfile och ris. Mer specifierat hade jag inte planerat o vad passar väl inte bättre då än att experimentera lite? O får jag säga det själv blev resultatet mycket bra! Så jag tänkte faktiskt dela med mig av mitt "recept". Blir ju mest på känn när jag lagar mat men måtten borde stämma ganska bra =)
 
 
 
Min fläskfilégryta
 
1 fläskfilé
1 paket bacon
1 burk hela champinjoner
1 rödlök
salt och peppar
½-1 krm curry
½-1 tsk sambal oelek
2-3 msk tomatpuré
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
1 buljongtärning
en skvätt soja
lite pressad citron
 
Börja med att steka skivad fläskfilé, hackad lök, champinjoner och bacon i omgångar. Lägg sedan över allt i en gryta. Krydda och rör ner tomatpuré och sambal oelek. Smula sönder buljongtärningen i stekpannan och häll över grädde och creme fraiche. Låt koka nån minut innan du häller över såsen i grytan.
Blanda runt i grytan så att tomtpurén och kryddorna blandas ordentligt med såsen. Låt koka ett par minuter. Häll i en skvätt soja och smaka av med citron och eventuellt mer salt och peppar.

Passade bra med ris men skulle nog även funka bra med potatis i ugn i olika former.
 
Lycka till!

Lilla kissen

Igår var vi hos veterinären och klippte Tessi. Hon hade så mycket tovor på hela ryggen o nu i värmen blev det bara mer o mer så de var dags att ta tag i det. När veterinären undersökte henne, innan hon fick en lugnande spruta, såg hon att hon hade problem med tänderna. Tydligen har vår lilla plutt tandlossning så just ny väntar vi på att veterinären ska ringa tillbaka så vi kan få en tid för när de kan åtgärda det. Dyrt blir det o tyvärr går det inte på försäkringen men det ä det värt, hon ska inte behöva ha ont o lösa tänder.
Här får ni en före o efter bild på kissen.Hon blev väldigt liten utan all päls o det kommer ta ett par dar för henne, de andra kissarna o oss att vänja oss. Men det verkar iaf som hon tycker det är skönt att slippa tovorna.

Semester i Vänersborg

Förra veckan var besökte vi Vargön utanför Vänersborg. Hade bokat två nätter på hotell, inkl middag där. Första kvällen blev det promenad och god mat, andra dagen åkte vi till Nordens Ark. En fin djurpark som arbetar med att bevara utrotninghotade arter. Var en del djur man aldrig sett förut. Djurparken var uppbyggd med gångbroar runt ett berg så det var väldigt annorlunda och bra lutning titt som tätt. Stor eloge till alla som går där med barnvagn!
 
Fick se en hel del djur, men vissa hade gömd sig, o det förstår jag, var sjukt varmt även denna dag (precis som hela sommaren).
Här är ett urval av de bilder vi tog:
 
Som ni se bjöds vi på väldigt vacker utsikt också.
 
Efter parken åkte vi till Vänersborg för att gå en sväng i parken Skräcklan som vi fått höra att vi måste besöka. Sagt och gjort. Parken ligger precis vid Vänern så visst var det vackert med bergshällarna och vattnet.
 
 
Den kvällen blev det tre rätters och film på hotellrummet. Sista dagen checkade vi ut runt 10 och tog sen en omväg hem för ett besök på Gekås. Var sjukt mycket folk men det gick ändå bra. Orkade inte riktigt med precis allt men så är det ibland. Hittade trots allt det mesta av det vi skulle ha. Sen kan jag lova att det var skönt att komma hem, sova i sin egen säng. Borta bra med hemma bäst!
 

Del 2

Vet att det dröjt lite men har haft lite annat för mig i sommarvärmen ;)