Äppelpaj med kokos och havregryn
Fick med mig äpplen hem från mamma och pappa i söndags så i tisdags svängde jag ihop en äppelpaj. Var sugen på att testa ett nytt recept så jag googlade lite och hittade ett här som lät spännande.
Fyllning:
700 gram äpplen
1 dl socker
ca 2 tsk kanel
Smuldegen:
100 gram margarin
1,5 dl vetemjöl
1 dl socker
1 dl kokos
1 dl havregryn
Gör såhär:
Sätt på ugnen i 175 grader
Blanda ingredienserna till smuldegen med fingrarna till en smulig massa.
Skala och kärna ur äpplena. Skiva sedan äpplena och lägg ner i en smörad ugnsäker form.
Strö över socker och kanel. Fördela sedan ut smuldegen över äpplena.
Grädda i mitten av ugnen i 35 minuter.
Låt svalna något innan servering. Servera med vaniljsås.
Kommentarer
Trackback