Projekt: kjol

Har länge tänkt att jag ska sy mig en kjol. Har inte hittat någon i den modell jag vill ha i affärerna o de som liknat har känts för korta, då får man med andra ord sy kjolen själv, så förra vecka gav jag mig ut på jakt efter tyg. Blev två svarta tyger då målet faktiskt är två kjolar. En kjol satte jag igång med i lördags och det gick över förväntan faktiskt. Det enda som krångla  var dragkedjan. Hade väl inte krånglat lika mycket om jag planerat utförandet från början men jag hittade på mönstret lite allt eftersom. 

Den första kjolen. Blev en vid cirkelkjol med hög midja som är av eget påhitt efter en del googlande och trixande. 


Lite mörka bilder mmen det får ni leva med. 

Får se när jag hinner med nästa kjol. Har en bok med mönster och arbetsbeskrivning som jag tänkte använda, så får hoppas det går vägen det också.

oj, det var ett tag sen sist

Har varit fullt upp denna höst med skola o annat så bloggen har fått ligga på is. Har inte hänt speciellt mycket o har inte haft nån lust att skriva. Men nu börjar kreativiteten flöda igen så det lär dyka upp en del inlägg framöver.

Kan börja med mitt hår. Har haft färg ganska lik min riktiga hårfärg ett bra tag men kände att det var dags för förändring. Började sakna mitt mörka hår o kände även att jag ville testa nåt nytt. Så rött fick det bli! På svenska heter färgen röd svartbrun men dark cherry låter väl bättre ändå?

Jag ät iaf riktigt nöjd !