Söndagstankar

Den har varit lite upp och ner de senaste veckorna. Fick förra helgen reda på att min älskade farmor lämnat oss. Man vet att det kommer hända förr eller senare men man är aldrig föreberedd när det väl händer. Men hon har levt ett långt liv o nu är hon återförenad med farfar igen <3

Mitt i allt det så fyllde min kärlek år också. Men den gick bra, skönt att tänka på nåt annat ändå. Sen i måndags började nya kursen. Matte är det som gäller hela våren. o jag insåg nog inte förrän då hur mycket jag faktiskt saknat det. När man var yngre så var ju matte "tråkigt". Eller jag tyckte nog aldrig det men sa de ändå när någon fråga för det var så det skulle vara. Men eftersom, jag alltid haft lätt för det så har jag faktiskt alltid tyckt det varit roligt, innerst inne. Annars skulle jag ju inte läst med inriktning mot matte på gymnasiet. Hur som helst så var det riktigt kul att komma igång ned räknandet igen. Behövde lite hjälp att minnas vissa saker, var ju trots allt nästan 10 år sen jag läste matte på den här nivån, men det har gått bra. På onsdag har vi första lilla tentan o det är nog den första jag inte är det minsta orolig för vilket känns toppen!

Har hänt annat bra skolrelaterat också, fick godkänt på kartläggningsuppgiften jag gjorde i mellandagarna! Hälften blev underkända o måste komplettera, så känns riktigt skönt att va en av de som fick G o kan lämna det bakom mig o ha full fokus framåt.

Bio

Efter att ha planerat det flera gånger men sjukdomar kommit ivägen kom vi äntligen iväg igår för att se The Hobbit 2. Riktigt nöjd med filmen. Var inte lika seg som första utan det hände saker hela tiden. Ser fram emot att se den igen när den kommer ut på Blu-ray.Julen är bortstädad

Tomtarna är borta, adventsljusstaken är borta o all julbelysning i fönsterna är borta. Bort med allt rött o in med ljusa textilier! Så härligt! Visst, jag gillar julen men det är ändå skönt när man får rensa bort den dunkla o få in lite ljust.
mim födelsedag

oj oj oj, vad fort tiden går. Inte kan det vi vara idag jag fyller? o speciellt inte att jag fyller 27? Herregud var tar åren vägen? Fort går det o på sanningsant fyller jag 27 år idag. Var inte länge sen jag tänkte att: snart är jag halvvägs till 50. Nu är jag ju snart halvvägs till 60 istället. oj oj. Men vad gör väl det? Man blir visare med åren samt att jag nu är på väg mot ett mål. Känns riktigt bra!Har haft en fin födelsedag. Blev klar med mitt skolarbete igår så var skönt att jag slapp sitta med det idag. Blev lite fix på dagen, sen tacomiddag med sambon o nu ikväll kom lite gäster på fika. Tack igen för de fina presenterna!

Fick ingen present av D idag. Trodde först han struntat i det men sen kom det fram att den var lite försenad. Ska bli spännande o se vad det kan vara.


Körde på enkel tårta idag. Kladdkaka med hallonmousse. Blev riktigt gott faktiskt. Rekommenderas.

Imorrn drar skolan igång igen. Sista dagarna innan termin 4 och mattekursen drar igång. Måste erkänna att jag faktiskt ser fram emot den :)

plugg o bakning

Ja, då var det 2014 o allt är helt annorlunda. eller inte. precis som vanligt faktiskt. har spenderat de första dagarna framför datorn o skrivit på mitt arbete son ska in nästa vecka. Fick lite bra kamratrespons idag så nu vet jag hur jag ska gå vidare. Så i helgen ska jag ta min pluggkompis o skriva klart.Idag blev det en liten bakpaus. Fyller ju på tisdag så kan ju va trevligt att ha något att bjuda på. Fick en ny bakok i julklapp så testade faktiskt ett recept därifrån. Nu återstår bara provsmakningen. Ni får nöja er med bilderna från boken.