ett livstecken i allt kaos

Gamla lägenheten är städad o nycklarna är inlämnade. Känns skönt att det äntligen är över. Nu ska de sista kartongerna packas upp o det ska organiseras sen är nya lägenheten ett hem. Just nu är den mer som ett bombnedslag med grejer överallt, men det ska snart vara fixat. Idag har jag jobbat, sen är det jobb imorrn o fredag också sen kan jag ägna hur mycket tid jag vill i nya bostaden. Få allting på plats. Kommer bli så bra när allt väl är där det ska!

helt slut

Då var allt på plats i nya lägenheten. Allt är ju inte uppackat än då men det är på gång. Lär ta sin tid tills allt är klart eftersom vi har lite annat att göra också. Jag jobbar idag, imorrn o sen ons-fre. O så ska vi städa gamla lägenheten mån-tis. Sen får jag andas lite o ta allt i min takt. Kan ju säga att det känns att man burit kartonger o möbler i flera dar. Var ju förkyld innan, o det har ju inte direkt blivit bättre, o nu också träningsvärk i typ varenda muskel. Men men om en vecka då kan jag få vila mig o hoppas förkylningen ger med sig. Träningsvärken släpper väl till imorrn.
Måste iaf säga att det känns skönt att allt är på plats. I ett stort tack till de son hjälpte till att bära. Hur skulle det annars gått?

Slut på samlandet!

Hur mycket skit samlar man egentligen på sig? Plockade ner allt från vinden idag, vi har en ganska stor vind kan man säga... det är numera fullt med gamla kartonger o möbler i hela vardagsrummet. Har fått göra en smal gång så man kan sitta i soffan eftersom det är enda stället vi kan sitta på just nu. Känns som det mesta som togs ner är skräp. Varför sparar man på så mycket onödigt? Varför inte bara slänga skiten? Har alltid vari en samlare men nu är det slut på det. Allt onödigt ska bort! Orka med den rensningen vid nästa flytt... aldrig. Här ska slängas direkt i fortsättningen!

ojojojojoj

Ahhh! Vet inte riktigt var jag ska ta vägen. Vill packa det, o det, o det o sen det där också.... Gärna allt på en gång o gärna samtidigt som vi lastar av lite i nya lägenheten o samtidigt slänga allt skräp på tippen.... Som ni märker snurrar det i knoppen. Vill få allt gjort på en gång. Skulle väl inte säga att vi låg dåligt till med packandet, men det är fortfarande en del kvar o hela tisdagen försvinner för mig då jag jobbar hela dan.
Imorrn ska ni iaf försöka ge oss på vinden. Allt ska ner... Vet inte var det ska få plats men även den måste ju rensas. Blir väl ännu en sopsäckar misstänker jag.... Hittills har vi slängt tre stora med bara skräp, en fjärde är på gång. Sen har vi två säckar med kläder som ska skänkas bort.... Helt skumt vad man samlar på sig skit alltså! Är ju bara fyra år sen vi flytta sist men tydligen samlar man på hög... Ska bli så sjukt skönt att vakna upp på fredag då alla grejer är på plats. Då är det bara det roliga kvar. Få ordning på allt o packa upp kartongerna. Måste säga att jag längtar.





Här är mitt kaos just min kartonger o skräp om vartannat... Haha. Gäller att få med rätt grejer när vi flyttar ;)

ibland räcker inte tiden till

Det börjar dra ihop sig. Just nu är det verkligen kaos hemma. Kartonger o grejer överallt. Köket är väl det största som är kvar att packas. Annars börjar det mesta bli klart. Skönt! Imorrn eftermiddag ska vi hämta nyckeln. Så då kan man mäta det sista o sen börja köra över lite kartonger, o köp det som måste köpas innan inflytt. Kommer bli bra detta. Men lite stressad är jag allt ändå, men det börjar lägga sig får se hur jag känner mig näst vecka. Sista timmarna innan stora flyttlasset går...




Svensk sommar när den är som bäst

Idag har jag njutit av värmen! Var på stan vid lunch, njöt visserligen inte så mycket då mer än av att det var få människor i butikerna. Haha! Sen blev jag upphämtad hemma av Anna så begav vi oss ut till Nederlösa för att bada. Härligt värre! Blev inte så mycket bad docka. Var sjukt kallt i vattnet. Fick en rejäl chock när jag gick ner i vattnet från bryggan. Som om vattnet gjorde att jag inte fick luft. Så det var snabbt upp igen o lägga sig i solen. Inte dumt det heller. Ligga o snacka strunt med sin bästa vän.



Nu ikväll blev det soppa till middag. O efter soppa måste man ju ha efterrätt. Vi fick så god chocolate meringue pie när vi var hos min syster sist så jag testade att göra en sån. Blev riktigt gott!





Nu är det väl dags att sova snart. Imorrn är det tvättstuga o fortsatt klädrensning sin gäller.

Kom o köp

Jaha, blev visst jobb idag. Trist med tanke på det fina vädret men bra med tanke på pengarna o att jag fått så få tider i juli.

Blev en del kläderna i helgen. Vi är klara med Ds garderober. Jag har börjat med mina men har lite kvar. Så mycket dåliga köp man gör alltså... Har kläder jag använt någon enstaka gång bara som jag inte riktigt förstår varför jag köpte... Så mycket pengar man kunde sparat. Får se om nåt kanske går att sälja.

I amerikanska filmer o serier ser man ju att folk har yard sales. De har alltså typ loppis i sin egen trädgård... Får man ha det i Sverige? Kanske vore nåt. Ställa mig på gården hemma o sälja av allt för en billig peng. Haha!




Rensning

Då har stotrensningen börjat. Rensade skor tidigare i veckan. Blev två pappkassar som ska bort, antingen om nån vill ha, annars skänks de bort. Glas har jag rensat tidigare, blir säkert ännu mer när jag börjar packa. Finns två pappkassar där med... O igår var det krukornas tur. Sjukt hur mycket krukor jag har! Men man har fått på födelsedagar o jular... Behöver inga mer krukor så länge jag lever tror jag. Rensade bort en hel del. Den under bilden är det som ska bort... Men som ni ser är det massor kvar ändå...



Idag o imorrn är det kläder som ska rensas. Jag rensade ju ordentligt förra året, blev ju tre säckar då, men finns nog nåt mer ändå. O D lär ha en hel del som ska bort. Han rensade sist vi flyttade. Bara sätta igång helt enkelt.


Kan det bli mycket bättre?

 
 

Macarons

Jaha, då har jag gjort mitt livs första macarons. Tydligen ska det vara väldigt svårt men hittade en bra guide som jag följde med lite tillägg: siktade ner mandelmjöl och florsocker och tillsatte även 1 tsk äkta vaniljsocker. Sen mixade jag ihop det med en stavmixer innan jag vände ner det i marängen.
 
För att vara mina första är jag riktigt nöjd. Lite högre ska de ju vara och en bättre botten borde de ha men får testa att ha annan nivå på plåten i ugnen nästa gång, det kanske hjälper. Såhär blev resultatet iaf:
 
 
 

Bearnaisesås

Hittade ett bra recept på egen bearnaise som jag testade i söndags. Riktigt enkelt och riktigt gott! Kommer verkligen göras fler gånger.
 
Snabb bearnaisesås
150 gram smör
1 tsk vitvinsvinäger
2 äggulor
1 msk creme fraiche
2 tsk torkad dragon
½ tsk torkad persilja
Salt och peppar
 
Gör såhär: Smält smöret på svag värme. Häll vinäger, äggulor och creme fraiche i en mixerskål. Starta stavmixern och häll i smöret i en jämn, tunn stråle. Ha i allt utom det vita i botten av kastrullen. Smaka av med salt, peppar, dragon och persilja.
 
Blev lite över så ställde det i kylen över natten... var bara en hård smörklump dagen efter. Men värmde upp den o blandade i lite mer creme fraiche, då funkade den alldeles utmärkt att äta igen!