Girls och god söndagsmiddag

Tittade klart på första säsongen av serien Girls. Gillar den verkligen. Handlar om ett gäng unga kvinnor i New York men är inte alls som alla andra ungdomsserier som ger en så glammig bild av livet, utan mer jordnära. Eller ok, lite överdriven o grov ibland kanske men det är det som gör humorn! Kan verkligen rekommendera serien!




Har försökt plugga lite idag också. Gick sådär. Verkar vara en väldigt intressant kurs iaf. Som jag missat knappa två veckor av. Blev väldigt trött av att läsa så somnade visst istället... När jag väl vakna var det dags att fixa mat. Idag blev det nötstek med potatis o sås. Kokta morötter o smörstekta kantareller. Hur gott låter inte det? En riktig söndagsmiddag!

Nu tittar jag på Partaj. Imorrn ska jag träffa Veronica för lite plugg. Får hoppas jag orkar läsa mer då. Är inte kul när man inte har nån ork längre :(

Säger bara mums!

Har varit ganska trött idag. Har kollat ikapp lite serier. Nya Grey's bland annat. Snyft säger jag bara. Orkade med att färga håret också. Testade en ny nyans i samma märke son jag brukar ha. Typ samma färg. Men det blev bra iaf. Skönt att hela håret är samma färg istället för en tråkig utväxt.

Till kvällen blev det god mat o lite tv med D. Tittade på svts Fridlyst. Riktigt bra programidé tycker jag! Sen fick jag lite tid för mig själv. O då fick det bli en snyftfilm. The Lucky One. Fin film. Ganska förutsägbar o inte så snyftig som jag förväntat mig. Säger bara The Notebook om vi ska prata filmer baserade på Sparks böcker (Annas favorit, o den är sjukt fin!) Men jag är inte den som klagar. Fick ju det ögongodis jag ville ha. Haha! Zac Efron har blivit riktigt snygg på senare år! Mums!




Härlig start på helgen

Kom hem från Emma för en stund sen. D var snäll o hämta mig :) Trodde faktiskt att jag skulle va tröttare när jag kom hem än vad jag är. Det ser jag som ett bra tecken!

Blev lite mys med fika o snacks o mycket prat. O traktorfilmer på youtube såklart. Ja, det var väl mest Elis som ville titta men men. Haft det riktigt trevligt iaf. Nu följer en lugn helg o tanken är väl att jag ska försöka läsa lite kurslitteratur också. Har en uppgift som ska in på fredag så kan ju vara bra o ha nåt hum om vad det hela handlar om. Men det löser sig! Har fina klasskompisar som erbjuder mig hjälp vilket känns jätteskönt! De är hur goa som helst!


Ett litet charmtroll


Alla skulle samlas på Emma


Jag hade med mig lite fika







Fredagsmys

Sov lite längre än planerat imorse. Vaknade vid 7 av att grannen spelade hög musik... Inte var det bra musik heller. Så blev lite arg men lyckades somna om en stund när musiken tystnat. Men vaknade inte förrän 10 igen. Sen gick jag över till en klasskompis för lite filmmys. Var ett par filmer som har bra koppling till kursen vi läser nu så Hip Hip Hora blev det. Sen hem o koppla av en stund innan Emma hämtade upp mig för lite mys hemma hos henne. Har precis avnjutit en god middag här o nu blir det lite soffhäng innan hemfärd.


Lite god smoothie från förmiddagen



Skolan igen då

Kändes lite konstigt att cykla till skolan igen efter dryga två veckor borta. Men det gick bra. Fick peppande kommentarer från min kära nollegrupp. Kändes inte riktigt hundra men det gick bra. Fick till mig all info om vfun (verksamhets förlagd utbildning) o hämtade även ut förra kursens examinationsuppgift. Fick G vilket känns riktigt bra! Speciellt med tanke på hur jag mådde när jag skrev det sista. Men tillbaka till vfun. Ska till en förskoleklass här i stan, nära mamma o pappa :) Skönt att slippa pendla till annan ort. Ska bli riktigt spännande!

Var väldigt trött när jag kom hem, vet inte om det är medicinen som spökar eller om det är väldigt lång återhämtningstid på detta. Har fått en telefontid med läkaren nästa vecka så då kanske man får lite mer svar. Ska skriva ner lite frågor tänkte jag. Är som ett litet barn igen som sover middag. Men det behövs om jag ska orka med lite. Vi var iväg o handla lite ikväll med, passa på att åka sent eftersom det ödmjukhet mindre folk då. Gick skapligt. Har ringt jobbet o sagt att jag inte kan jobba i helgen. Har inte riktigt den orken att vara allert o trevlig. Tar det innan egen takt.

Imorrn ska jag iaf träffa Emma en stund. Var så sjukt länge sen! Ska bli kul. Inte så ansträngande att sitta i en soffa o prata lite lugnt :) sen blir det väl vila resten av helgen. Försöka läsa lite kurslitteratur också. Har ju inte ens tagit ur boken ur plasten... Det löser sig. Nu lite avkoppling innan sängen.


Jag o fina Veronica på maskeraden under nolle-p


Ögon

Idag var det ögonmottagningen som gällde. Ortopedisten(?) tyckte jag såg väldigt bra o skönt att vi slapp åtgärda dubbelseendet då det gått tillbaka av sig självt. Tog lite nya bilder på mina synnerver, så pupillerna var stora o fina när jag kom hem. Hon skulle skicka bilderna på bedömning till min läkare. Personligen tyckte jag de såg bättre ut än förra veckan. O det är ju det vi vill!

Har ju knappt gjort något dessa dagar. Så var skönt att komma iväg. Fast trött var jag när jag kom hem. Somnade en stund efter lunch. Kan va en biverkning av medicinen jag äter också. Alltid roligt att det ska va biverkningar på allt.

Imorrn ska jag iaf ta mig till skolan. Var ju ett tag sen sist. Har fått resultatet från första kursen o den blev godkänd! Så då var 5poäng av 240 avklarade. Haha!

Tänkte visa en fin bild på bilmärket jag fick efter blodproverna. Det första är från dagen efter provet togs o det andra är från idag, en vecka senare. såg väl som värst ut i helgen men glömde ta bild då...




Mina små

Är ganska tråkigt att bara gå hemma egentligen. Men vill inte göra för mycket för fort så huvudvärken kommer tillbaka. Nån dag ska jag berätta var som hänt. När jag vet lite mer själv.

Just nu ser dagarna väldigt lugna ut. D är sjukskriven till fredag för långvarig förkylning så är inte ensam här hemma. Idag kom lön o Csn. Verkligen inga stora summor just nu men beställde hem lite till katterna som vi pratat om hur länge som helst. Hittade en billig sida på nätet. Så om en vecka (förhoppningsvis) kommer ett klösträd o en trimmer på posten.

Imorgon är det ögonläkaren som gäller. Hoppas på positiva besked. Ser ju bra nu iaf. På torsdag ska jag försöka orka till skolan. Måste iaf gå på vfu-infon så man har koll på vilken skola man ska till. Har ju praktik redan första terminen :)

Ska nu ta o fortsätta min lugna kväll med lite serier innan det är dags att sova.




Long time no see

Var verkligen evigheter sen sist. Har hänt ganska mycket. Nytt jobb, skola o sjukdom. Har inte haft varken ork eller motivation till att skriva men nu är jag påväg tillbaka. Bli mig själv, finna min plats i mitt nya liv. Det är inte det lättaste alltid.

Har träffat massa nya fina människor på utbildningen, på nya jobbet är alla trevliga och det går framåt varje gång. Håller på att återhämta mig från sjukdomstillståndet och hoppas vara på benen och tillbaka i skolan snart. Vill bara att allt ska bli som vanligt igen.