Back to work

Då har det redan gått två dagar på den nya veckan. Det går så sjukt fort alltihop. I måndags var första dan på jobbet efter semestern. Kändes väl nästan som man inte varit borta alls men en del hade ju faktiskt hänt... Självklart bara för att jag hade massor jag skulle göra så strulade två kassor som jag var tvungen att pilla med, Peter fick åka iväg med dem... Så det var lite kämpigt med bara två kassor över lunchen... hade ju behövt alla faktiskt. Men men, sånt är livet. Åkte direkt från jobbet till Moa sen. Måste ju öva. Det är ju inte alls långt kvar nu, vi ska träffas på tisdag igen. Moa hade ändrat lite på pianot, det kommer bli så fint! Hoppas jag =) Igår var det ju jobb igen då. Då han jag iaf med schemat. Det var ju huvudsaken, han tom börja på nästa. Känns bra. Sen när jag kom hem var det bara att sätta igång o plocka bort från v-rummet. De ska ju slipa govlet där idag. Sen åkte vi o lämna kissen hos mamma o pappa. Hon sprang in bakom soffan direkt. Får se om hon vågade sig fram sen när vi åkt. De som skulle slipa skulle komma mellan 7-8. o det gjorde de visserligen men de hämtade bara nyckeln... så jag har inte den blekaste om när de kommer o slipar... säkert efter lunch. Men då förstår jag inte varför vi var tvungna att gå upp så tidigt. Är sjukt trött. Har sovit jättelite de senaste 4 dagarna... ingen höjdare att gå upp tidigt då. Får försöka komma i säng skapilgt ikväll, för imorrn ska vi till Västervik runt 9. Ikväll ska jag fika/dricka öl med Ceder, Marie o Matilda. Var jätte länge sen jag träffade dem så det ska bli jätte kul!! Men först ska vi väl åka till Ryd o städa lite i lägenheten. Slänga lite skräp o kanske tömma förråden. Här fortfarande lite grejer kvar som ska upp på vinden här... Men det löser sig. De nya kommer förmodlingen inte förrän den 18/8 så vi har ju ett tag på oss att städa, men det är lika bra att använda den tid man har så man inte behöver stressa.

Harry Potter

Var på bio igår kväll. Harry Potter o halvblodsprinsen. Jag visste innerst inne hur tragiskt det skulle bli men en liten tvist blev det allt. Som man kanske inte räknat med. Ska bli spännande att se sista filmen nästa år =) Sen behöver jag inte tvinga med D på bio mer =) haha... Kostar ju hur mycket som helst! 110kr/st. tur att man hade gratisbiljetter.

Här kommer lite bilder på min nya hårfärg =)



Blir ju inte så bra på bild men något åt det här hållet är det iaf.

katt på äventyr

Jenny kom över en sväng igår så vi satt o titta lite på tv allihopa. Kissen var ute på balkongen, har inte varit några problem tidigare. Sen vid typ 23 bad jag D kolla till henne o då var hon borta. Hon var inte inne nånstans heller. Jenny tyckte hon såg henne en bit bort vid buskarna så jag gick bort dit, men det var en annan katt med samma färg... hon var ingenstans. o inga jamanden hörde man heller. Sen fick jag för mig att jag skulle kolla in på grannens balkong o där var hon ju! Antagligen hade hon gått på räcket över. Som tur var hade de grind till sin balkong så jag öppnade den o gick in o hämtade henne, var ju lite sent för att ringa på dörren liksom. o det var mörkt o nerdragna persienner så de märkte nog inget. De var säkert inte ens hemma. Hur som helst så fick jag tag i henne o vigick in till oss igen. Så nu sumpa hon sin chans att få vara ute på balkongen själv. Katter är så nyfikna, o vi som sagt strax innan att hon var så duktig som inte försökte hoppa upp... haha, så gick det med det.

Idag har vi inte gjort något vettig hittills. D gick typ nyss upp, han sover på tok för mycket, eller snarare på tok för länge om dagarna. Men vi borde åka o handla lite, har ingen mjölk hemma... sen snacka vi igår om att vi kanske skulle gå på bio ikväll men vi får väl se vad dagen erbjuder.

grillkväll o ljusa slingor

Gårdagen blev lyckad trots att regnet öste ner mesta dels av kvällen. Anna o Bozze kom hit runt 19 o då åt vi grillat =) Sen blev det mycket prat o lite singstar, lite guitar hero o lite buzz. Blev tre omgångar Buzz för Anna var ju tvungen att få vinna en gång =) O hon tog hem sista spelet. De två gångerna innan vann faktiskt D. Tur kanske, han brukar va sån dålig förlorare ;)
Tiden går fort när man har roligt för klockan var över två när de gick hem. Att tiden ska gå så fort. Men kul hade vi iaf! Nästa gång blir det spel hemma hos er!

Idag var jag uppe med tuppen, eller inte kanske men det kändes så. Var hos frisören kl 9. Tog en stund innan hon kom fram till hur hon skulle göra. Jag har ju så extremt mörkt hår så hon visste inte riktigt vad som skulle bli bäst, hon hade bara jobbat ca ett år så hon hade inte jobbat så mycket med att slinga mörkt hår. Men jag är nöjd med resultatet. Vissa slingor blev väl lite ljusare än vad jag tänkt men helheten blev bra =) Slingorna är lite kola o rostfärgade kan man väl säga. Passar bra med det mörka. Kommer nog lite bilder så småningom.

blåsigt värre

Idag blåser det som tusan ute, hoppas att det lugnar ner sig lite framåt kvällen.

Igår var en slö dag. Sov typ bort halva dan. Var o handla lite med förstås... Blev inte så mycket annat gjort. Idag däremot har jag börjat plocka lite, tänkte ta o damsuga lite med. Anna o Bozze kommer hit ikväll =) Vi ska grilla o sen blir det väl kanske lite singstar eller guitar hero. Who knows? Trevligt blir det väl iaf.

Ska försöka få bort att tomma kartonger o påsar som står överallt. Måste försöka få upp D ur sängen med så han kan hjälpa till o gå bort med skräpet. Så slipper man gå två gånger =)

Ringde till frisören nyss. Fick en tid imorgon kl 9. Blir perfa, lär ju vara trött men ändå en skön start på dagen tror jag =) Får se hur det går. Har ju aldrig slingat håret förut men det blir säkert bra. Känner att jag vill ha det lite ljusare iaf, definitivt inte blonda slingor men kanske lite kopparaktiga eller så. Vi får se vad de säger imorrn.

Nä, nu ska jag väl fortsätta med plockandet.

en vecka kvar

Då var man inne på sista semester veckan. Har gått sjukt fort, skulle gärna ha en eller två veckor till... Känner mig inte direkt uppvilad. Stressen ligger kvar på ytan. Inte lika illa som det varit men inte helt borta. Får hoppas den lägger sig, att allt går mot det bättre. Men man vet ju aldrig vad som händer.

Köket blev bra. Vi fick måla två gånger o nu är det riktigt fint! Nougat hette färgen, lite åt det beigea hållet. Jag är iaf nöjd. Blev inte mycket mer aktiviteter än så igår. Idag började dagen tidigt. Var uppe 7.15 o strax därefter kom de med nya spisen. Håller på att bränna ur ugnen nu, luktar ju en del. Men den kommer vi nog bli nöjda med! Snyggare än den gamla iaf som säkert var minst 20år. Sen var jag hos Moa med Jonna o sjöng. Gick bra idag, rösten hade väl inte riktigt kommit igång kl 10 men det gick ändå. Ska träffas igen om en vecka. Är ju inte långt kvar nu! Är väl lite pirrig inför det med kanske... men det ska nog gå bra =)

Vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag. D ligger fortfarande i sängen... hmmm... han mår väl inte så bra stackarn. Men det blir väl kanske lite pyssel här hemma. Se om man kan få upp gardinerna i köket o sy den som ska vara här inne i arbetsrummet. Om jag lyckas gräva fram en plats att ha symaskin på vill säga. Ligger grejer över allt här inne... o nåt köksbord har vi ju inte än. Får ta det efter att v-rums golvet är slipat o klart. Det är ju bara en dryg vecka kvar. Tiden går så sjukt fort!!

regniga söndag

Vad gör man en dag som denna? Jo man målar om köket =)

Igår var det skapligt väder om ändå lite blåsigt. Tog mig iaf en cykeltur ut till Ikano. Köpte tyg som jag ska sy en gardinkappa av till arbetsrummet. Sen kom D's föräldrar på besök. Hans stackars mamma hoppade runt här på kryockor. Hon har ju inte kunnat komma hit sen innan vi flytta eftersom hon bröt benet. Men igår kom de hit iaf =) Blev lite fika, Jenny kom också, senare på kvällen kom Jenny igen men Mirca. Spelade lite Guitar Hero =D roligt, roligt. D o jag fortsatte lite på nya skivan efter att de gått. Sen tittade vi på Indiana Jones. Ganska löjlig film ändå...

Idag ska vi iaf måla om i köket. Bäst att passa på när det är dåligt väder. Imorgon får vi nya spisen! De kommer 7.30 så jag får väl vara uppe med tuppen. Sen ska jag till Moa o öva på sången kl 10. Blir en bra start på dagen tror jag. Sen får vi se var det bär av. Kanske blir att måla en omgång till? Vem vet. Får se hur långt vi hinner idag.

Update

Åh vad tiden går fort!

I onsdags kom Anna o Bozze förbi o spanade in lägenheten. Blir nog fler besök framöver. Grill kanske? sen kom mamma, pappa, bror o mormor på fika. Mormor tyckte vi bodde fint =) sen på kvällen tog vi det lite lugnt o tittade på film. Twilight blev det. En väldigt vacker film tycker jag. Man kunde inte riktigt låta bli att bli lite småkär o Edward =)

Igår bar det av till Söderköping. Mysigt värre. Vi köpte en liten groda som numera står i vår plantering på balkongen. Tanken var ju att äta på smultronstället men då kön var väldigt mycket för lång så bestämde vi oss för att äta mat istället. Blev en mysig restaurang precis vid kanalen. Får ta ett besök på smultronstället lite senare, i augusti kanske.

Idag däremot har vädret varit strålande fint. Har suttit ute i solen mestadels av dagen o bara njutit. Var i väg på Maxi o hanlda en sväng med o nu håller jag på med maten. Eller färskpotatisen står på spisen =) Sen blir det skinka o sill till det =) Somrigt värre!!

Härliga dag

Idag har vi varit duktiga. Vi åkte iväg en sväng till Tonrby för att spendera lite pengar till lägenheten. Köpte färg till köket. Nougat ska det bli, penslar o roller o hela kitet. Sen var vi på jysk o köpte prasoll till balkongen. Blått fick det bli. Sen var vi på Maxi där jag köpte en smartbox till mina sygrejer. Lite tyger o sånt kan vara bra att förvara i något =) Sen åkte vi till Plantagen och köpte en klematis till balkongen. Blev en stor träurna med som D ville ha o lite annat smått till planteringen. Dyrt blev det men det kommer bli så fint när det är planterat o klart. Ska fixa nån isolering innan bara så den klarar sig över vintern =) Sen åkte vi ut till Berg där vi gick en promenad o köpte oss varsin glass. Mumsigt värre. Sen åkte vi hem igen. Då åkte jag över till Moa för att träna på sången till bröllopet med henne o Jonna. Gick bra tycker jag. Sen åkte jag hem för att äta. Grillad rostbiff, grillade champinjoner, kantarellsås o pommes. Mycket gott =) Nu har vi ju bott här en vecka så vi kan väl säga att vi firade det =) hehe... Nä men på semestern får man faktiskt njuta o äta gott varje dag!

Imorgon kommer mamma, pappa o mormor hit. Får bli lite fika. Ska även tvätta i tvättstugan då för första gången. Har hur mycket tvätt som helst. Sen ska väl D o jag kanske gå på bio senare i veckan. Nya Harry Potter har ju prämiär imorrn =) Måste ju se när man har gratis biljetter att använda. Är vädret bra kanske det blir smultrönstället med i veckan. Vem vet.

Möhippa igår och värsta träningsvärken!!

Gårdagen blev väldigt lyckad. Bara vädret som kunde varit bättre.

Dagen började med att Marre hämtade upp mig vid 1140 för att vi skulle åka o handla maten till kvällen. Sen begav vi oss till Jessica där alla droppade in en efter en. Tror vi var totalt 11st. Anna hade blivit lurad till sin föräldrar på fika kl 14 så då gick Jessica in dit för att lura över henne till sig och där stod vi o väntade. Hon blev ganska chockad tror jag. Hon hade väl haft sina aningar under morgonen men visste ju inget säkert. Så lite paff blev hon nog. Direkt började vi klä på henne den första utstyrseln. Bozze älskar ju sylvester så Rambo fick det bli =) Sjukt snygg blev hon! Sen begav vi oss med buss in till stan. Där fick Anna i uppdrag att få folk att skänka 5kr för att få vara med på kort. Blev väl kanske inte så lyckat, linköpingsbor är visst ganska snåla. Sen gick vi vidare till nästa grej. Thaiboxningen. hehe... Det var hon nog inte beredd på. Men iklädd Rambo så fick hon visa vad hon gick för! Vi andra med visserligen. Sjukt jobbigt var det! Men roligt och annorlunda och svårt samtidigt. Har sjuk träningsvärk i vaderna och magen, var tungt att gå ner för trapporna från vinden förut... Efter att ha blivit ordentligt svettiga så var det väldigt skönt att duscha! Sen åkte vi hem till Jessica igen för att fixa maten. Man blir ju väldigt hungrig av att träna. En del började göra sig iordning inför kvällen medans andra hjälpte till med maten. Blev en lyckad måltid. Och innan efterrätten gjorde jag mig iordning också. Till efterrätt blev det glass, maränger, chokladsås och cocktailbär. Mums =) Till efterrätten fick Anna en del frågor. Vi hade tidigare ställt en del frågor till Bozze som vi nu kollade om Anna visste vad Bozze hade svarat. Tycker att det gick ganska bra för henne. Sen blev det dags att ta på henne kvällens utstyrsel - en svart klänning och ett bunnyset. Så mycket Anna det kan bli =) Sen kom limon som skulle föra oss vidare till Harrys. O Anna blev så glad! "har ni hyrt en RIKTIG limo!" Men det är klart man ska ha lite lyx på sin möhippa! Det är hon värd! Hur najs som helst att åka limo in till stan =) I limopriset ingick vipbiljetter till Harrys, så vi fick gå före i kön =) Bra deal! Väl på Harrys fick Anna en lista med låtar som hon skulle få DJ'n att spela. O han spelade alla han hade på datorn. Mycket bra! Sen dansade vi fram till tretiden då Sofies sambo kom o hämtade oss. Stackars Jonna fick ligga över Anna, mig o Bozze o baksätet! Haha!! Men det blev en sjukt lyckad kväll! Trror även att bruden är väldigt nöjd ;)

Avslutar med lite bilder fårn gårdagen

Ramboposen  Rambo åker taxi
 
BunnyAnna o limon =)

mycket har hänt sen sist

Sitter just nu vid våra nya skrivbord i vår nya lägenhet i Gottfridsberg =) Hämtade datorerna idag och kopplade in dem efter att ha kollat lite på Canal+ HD =)

Som sagt nu har vi flyttat. Det började väl inget vidare med en extremt sen packdag i måndags, vi kom i säng vid 0130. Sen ringde min klocka 0740. Vi skulle vara klara vid 9 då våra föräldrar skulle komma o hjälpa till. Råkade somna om o vaknade återigen kl 0902. Hmm... Var bara o kasta sig upp o slänga på sig kläderna. Precis därefter kom min mamma o pappa. Hann inte äta frukost eller nåt. O det var totalt kaos överallt. hehe... Sen kommer vi till det som gjorde dagen till det värre. Daniels mamma Lisa hjälpte till o bära en massa kartonger men när hon skulle bära sin andra ner till bilen så ramlade hon i stentrappen o bröt benet precis nere vid foten. Så Daniel fick ringa ambulansen. Det kändes väldigt jobbigt. Hon skulle vara snäll o hjälpa oss o så ramlar hon o bryter benet... Blev lite för mycket för mig, utan mat o värmen som var i trapphuset. Det bara svartnade framför ögonen och jag hörde allt sämre... har aldrig varit svimfärdig förut men då blev jag det. Jag såg inte var jag gick så pappa fick leda mig ut så fick jag ställa mig i skuggan, efter ett par minuter kom synen o hörseln tillbaka. O strax efter det kom ambulansen. Lisas fot hade hoppat ut led så det fixade de på plats men innan dess fick hon såklart lite lustgas. Var väldigt otäckt alltihop men det gick ju bra. Det gick ju väldigt fort. Ambulansen kom ju efter 5-10min o då åkte Daniel efter med bilen så hon slapp vara ensam på akuten. Sen blev hon opererad samma kväll. Ibland kan man ju få vänta i evigheter innan man får hjälp. Men hon fick komma hem redan igår eftermiddag. Så det är ju skönt. O hon säger att hon inte har någon värk så det är bara att hålla tummarna för att allt går bra nu. Man får väl tänka att det finns en mening med allt så känns det väl lite bättre.

Men nu åter till lite roligatr saker. Som sagt, vi fick över det mesta på tisdagen, sen blev det en del pyssel på onsdagen. O idag har vi fixat ännu mera. Var o hämtade datorerna idag med, för de fick vi inte med oss igår. Bokhyllorna står kvar i ryd o det får de göra tills de slipat golvet här. o det är ju 3 veckor kvar ungefär. så vi får leva i kartonger till dess =) I vardagsrummet alltså. I de andra rummen börjar vi komma iordning. Eftersom man inte packat upp allt själv så får man leta lite efter vissa grejer. Men det är ju spännande det med.

Just det, vi fick en ny spiskåpa idag. Den som satt innan var trasig o ful så det blev ett lyft till hela köket, sen har vi beställt ny spis med häll också. Den kommer om ca 6 veckor. Vi fick en inflyttningspresent av stångåstaden också som områdesansvarige var här o lämna personligen. Ett presentkort på 300kr i deras bobutik. Inte helt fel =) Mycket trevligt bemötande måste jag säga. Bättre än Graflunds!

Imorrn blir det mera fix o trix. D ska jobba på kvällen så då kanske jag tar o kopplar av en stund.

Nu har jag bubblat på i evigheter så det är nog dags att sova.

denna hetta

Det är inte klokt vad varmt det är! just nu är det ju lite svalare. Är ju natt, men snart går solen upp igen o hettan kommer stigande. Är sjukt varmt på jobbet med, lika varmt där inne som ute. 30-35 grader. Inte alls bra temperatur att arbeta o slita i. Man blir helt slut! var skönt att komma hem o ta en dusch!

Idag har vi packat lite, köpt tapeter o varit en snabbis hos graflunds. Lämnade lite grejer i lägenheten. känns bra. var o åt  lunch med inna jobbet. fick lite tips o så inför lördagen. Kändes bra det med.

Imorrn ska vi packa o packa. åker  kanske med lite till lägenheten. Ska iväg en sväng på kvällen med. sen är det bara lördag o söndag stängning kvar, sen går jag på semester! Flytta =) härligt värre!

Nu är klockan massor och det är nog dags att krypa i säng tror jag. Är ju en dag imorgon med, får se hur länge man kan sova i denna värme bara...

Halvt panikslagen!

Inte alls långt kvar och det är massor jag vill göra!! Helt sjukt vad tiden går fort.

Var på jobbet idag. Månadsarbetet. Var väl klar med det runt 12 men sen var jag ju tvungen att fixa med schemat. Är så himla mycket på jobbet och så mycket som krånglar med schemat o så... behöver verkligen semester nu. Känner hur det börjar bli på tok för mycket. Det är för mycket på mina axlar just nu... Var hemma vid 14. Då åt jag lite o sen åkte vi o hämta nyckeln till lägenheten. Sen for vi dit. Känns bra. Lite halv mysko o stressigt men det kommer att bli bra. Ds föräldrar kom vid 1630 o mina kom runt 19. då kändes det bättre, de kom med lite tips o idéer. Lite förslag. De är så snälla o hjälper till! Hur skulle jag klara mig utan dem?

Vi var på Ikea med innan alla kom. Köpte möblerna vi ska ha i badrummet o D köpte en skrivbordsstol. Vi har ven satt ihop utemöblerna under kvällen. Så nu har vi lite att sitta på i värmen.

Eftersom det är en del kvar att göra innan vi flyttar så är dagarna ganska fullspäckade. Imorrn ska vi ringa stångåstaden om lite grejer som skall fixas, ringa om hemförsäkringen, köpe tapeter, fixa parkeringstillstånd... Sen ska vi jobba. På fredag är jag ledig och då ska vi packa, packa, packa. Sen ska D jobba o då ska jag fortsätta packa. På lördag o söndag ska det tapetseras. Då ska väl jag städa lite mer noggrannt i lägenheten. Ta de små detaljerna som de missade när de flyttstäda sen jobbar jag stängning. Sen på måndag börjar semestern =) o då ska vi packa det sista, köpa bänkskivor antagligen och på tisdag kl 9 börjar vi flytta. Så det är fullspckat nu... men bra kommer det bli!