Lediga fredag

Inte ofta jag är ledig en fredag så man får passa på o ha lite mys ;)

Idag har jag satt upp julgardinerna och stjärnan i köket. Fixat slingan på balkongen och fixat adventsljusstaken. Nu är det mys här hemma :)

D's päron var här igår. Hans pappa hjälpte oss med soffbordet. Så nu har vi äntligen en hylla under! Skönt att lägga tidningar, tangentbordet o så på! Toppen bra! Är väldigt nöjd.

Snart är det väl dags att fixa lite käk. sen blir det väl kanske nån film eller så. Imorrn ska jag till Motala och verifiera Fanny. Ska bli intressant. Se hur de har det på lördagar.


"Åh, är ölen slut? Så bra, då har jag nånstans att sova!"

Tydligen duger inte hennes mjuka korg...

Gabriella

Har inget liv

Idag kom jag hem 19.30. Började jobba vid 7.30 och var på jobbet hela tiden. Var verkligen hur lugnt som helst från 9-16, sen självklart när jag skulle börja med kassorna så drar det igång. Så då blev det att stanna kvar. Passade på att ringa Mathilda med på kursen. Hon hade det bra. Skönt =) Längtar lite dit själv... så himla kul med kurserna!

Imorgon blir det jobb igen. Hoppas jag inte behöver stanna lika länge imorrn... börjar bli lite trött. Men visst... jobbet är mitt liv. Jag lever och andas Donken... visst är det hemskt? men det tar faktiskt över. Går inte en ledig dag utan att jag tänker på jobbet, på vad jag ska göra, borde göra eller måste göra... sånt jag itne hunnit med. Kanske bara är att vänta på magsår elelr att jag går in i väggen... jag vet inte. Brukar ta allt så lugnt men just nu känns det som för mycket. Fast jag börjar komma ifatt lite... men det kommer inte kännas bra förrän efter nästa vecka, eller efter jul... för då kommer allt bli som det ska... Nä nu är det dags för Bonde söker fru! Sen Greys! Yeha! Relax i soffan är bäst!



Gabriella

Ledig

himla skönt det är att sova. Gick och la mig strax efter 22 igår och sen vakna jag såklart vid 6-7. Men somna visst om nån timma igen. Gick upp vid 10 =) Så skönt att ha en dag mitt i veckan då man kan sova ut! Har ju jobbat fre-mån så jag behövde de där extra sovtimmarna. Var på jobbet igår från 7-18.30... Satt coh fixa nya schemat så att jag skulle slippa jobba idag. Blev nästan klar så det känns bra! Så förhoppningsvis kommer schemat ut på måndag som det ska! Var länge sen schemat kom i tid. Var nog i somras... hehe... tycker lite synd om medarbetarna som får lida över att jag inte har den tid som behövs. Men det ska bli ändring på det. Nu har jag ett schema att gå efter med fasta tidpunkter då jag ska göra saker så det är bara och hoppas att det kommer funka. Visst förra veckan var kaos och den här är knäpp för jag måste köra skift ons-tors eftersom Mathilda är på kurs men from nästa vecka tror jag att det kommer funka.

Nu ska jag ta och åka en sväng. Handla lite shit... förlängningssladd, timer, julstjärna, mat... och kanske blir en sväng till chokladboden också =) Måste ju ha lite skumtomtar och romerska bågar... mums!

Gabriella

Jobbat hela helgen

Har glömt hur mycket det är att tänka på när man kör skift. Har kört skift hela helgen, var ju ett tag sen sist. Gick väl hyfsat iaf... men... finns de som gör det bättre. Förut tyckte jag ju att det var kul att köra skift men nu vet jag inte... känner mig ganska trött på att jobba överhuvudtaget... Mycket tjat och "jag vill..." hit och dit... Vet inte hur mycket en människa klarar av egentligen. Sen det här med att man ska vara hård och säga till medarbetare som misssköter sig elelr gör något de inte borde... känner mig som en tjatkärring... Någon måste ju visserligen sätta standard och jag måste ju säga vad jag vill för att jag ska drica restaurangen framåt. Det är ju det som mitt jobb. Att förbättra restaurangen, om det så gäller ekonomin som att följa rutiner och policys. Inte det lättaste... Jag är en sån person som vill komma överens med alla och alltid vara snäll men i den här rollen så går inte det... och jag ahr så svårt att säga nej... jag vill ju vara alla till lags... men det går inte. Följer inte de rutinerna som vi har så måste jag ju göra något åt det... det jobbigaste är faktiskt de som inte lyssnar på mig eller tar det jag säger på allvar. Visserligen har ju vissa jobbat där längre än mig men det betyder inte att jag inte har rätt. Jag har en högre position vilket innebär att de ska lyssna och göra som jag säger... Låter som värsta diktatorn nu men... vill bara skriva av mig lite... Händer så mycket ibland att man inte riktigt orkar...

Har inte riktigt tid just nu med nånting... et är bara jobb jobb o jobb... tydligen går ju jobbet före vänner... Det hade P sagt till Matilda på Motala. Fy fan alltså! Så säger man inte... är det så han tycker så vet jag inte hur länge jag klarar av det här... kan säga att det tär ganska mycket på livet... har aldrig tid med något... är aldrig ledig. ska ju alltid vara kontaktbar och beredd att hoppa in... har haft tur att det inte har strulat hos oss som det har gjort i Motala... Tycker så synd om dem.

Nu är det kanske dags att sluta skriva... Är nog ingen som orkat läsa detta men Tack om någon har gjort det. Nu börjar snart finalen av Ensam mamma söker. Ska trösta mig med lite cola o godis till det =) Imorrn är det ju jobb igen kl 7.

Gabriella

Snö

Idag har det faktiskt snöat =) härligt! Snart är det vinter och mys!

Hade trevligt igår hos Anna på ljuspartyt. Köpte två grejer iaf. Köpte teljus med en doft som skulle vara avstressande. Kan ju behövas...

Var på jobbet en sväng idag, trots att det var min lediga dag. Skrev ut schema och fixa lite inför Mathildas kurs... har inte riktigt gått som planerat där så det var lite att fixa men det ska nog gå bra.

Har varit o handlat på maxi... annars har det varit ganska lugnt. Bakade en kladdkaka. Det var gott =)

Imorgon ska jag träna med Anna. Ska bli skönt. Röra lite på sig. Får inte ta ut mig för mycket bara. Känner att jag har en förkylning på g. Köpte en massa apelsiner. C-vitamin ska ju vara bra mot sånt. Kanske ska ta o äta en nu? Mumma!

Gabriella

Måndag

Idag har varit en måndag som alla andra... tröttsam... Fast jag ahr fått lite tips och idéer idag faktiskt. Thomas var på besök så han gav mig lite idéer och lite att tänka på. Känns bra att ha nån som vill ens bästa. Han vill ju faktiskt att det ska funka på restaurangen och att jag ska göra ett bra jobb. Så feedback är ju något jag behöver.

Satt o snacka massor med Moa och Amanda efter stjärtmötet ;) (assmöte). fick väl fram lite synpunkter och så som vi kanske borde jobba med... o sen var vi väl ganska sega efter hela dan så det blev en del skitnsack med. Men det är så skönt att kunna ha den relationen på jobbet. Jag vill inte vara den där jobbiga personen som säger till vad alla ska göra och bara klagar. Jag vill vara en hjälpsam själ som vill allas bästa... hur nu det ska gå till.

Annars har jag väl bara kännt mig trött idag. Sov ju ändå 6,5 timma men jag är ändå trött... sån där jobbig huvudvärk jag brukar få som bara går över av mörker eller att sova. Men jag kan ju inte sova förrän jag vet hur det gick i CSI...

Imorgon ska jag på ljusparty hos Anna. Ska bli skoj. Kanske hittar lite julklappar och så. Kanske nåt till farmor och mormor iaf. Och något till mig själv såklart =) Kanske hittar nåt bra till D's mamma också. Har inte riktigt börjat fundera över julklappar än. Ska ju åka på kryssning med familjen istället för att köpa massa julklappar så där räcker det ju med nåt litet till alla. Men har ingen aning om vad jag ska köpa till älsklingen.... vi ahr ju redan allt... efter 7 jular så finns det inte många idéer kvar...

Gabriella

The Mist

Såg en film igår kväll. The Mist. Väldigt spännande och bra faktiskt men samtidigt hemsk och tagisk. Den får en på nåt sätt att tappa tron på mänskligheten. Och slutet... gud... så hemskt och tragistkt! Sorgligt men ändå ganska trovärdigt... het sjukt! Mådde nästan dåligt efter filmen så sjukt var slutet... fy... men den är helt klart värd att se! Om man kopplar det hela till en naturkatsastrof så tror jag mycket väl att följderna blir som på filmen... kanske i mindre skala men...


Filmen är baserad på en bok av Stephen King. Det får en att tänka lite på vad som rör sig i den mannens huvud. Den tragedi och skräck som är i alla hans böcker. Helt sjukt! Förstår inte hur han kan sova om nätterna. Skulle ha mardrömmar varje natt om det var jag. Helt sjukt... Den mannen kan helt enkelt inte vara frisk.

"Fear changes everything"

Gabriella

Helg!

Lediga helg =) Så härligt att vara ledig hela helgen! Slutade tidigt igår med så jag åkte o träna med Anna efter jobbet. Massa folk, mest småpojkar som ville visa upp sig. Haha! Blev lite kortare träning, men bättre än ingen alls. Känner iaf av den idag. Axlar och armar... Sen när jag kom hem o skulle parkera så stog det en annan bil på min parkeringsplats!! Jag btalar pengar för den varje månad och så står den nån annan där! Fy fan vilken dålig stil. Finns ju liksom en besöksparkering 20 meter bort. Visst det kostar nån krona i timman men man ska inte stå på någon annan plats! Ringde till Mobilpark som har hand om vår parkering men det var bara telefonsvarare. Men lämnade ett meddelande iaf. Sen fixa pappa fram namnet på personen som ägde bilen. En RoseMarie Kalrsson i Motala. Fanns visserligen hur många som helst... så det kändes lite svårt att ringa alla. När jag skulle gå ut och sätta en arg lapp på bilen så var den borta. Kanske hade Mobilpark ringt eller så hade hon bara åkt. Känns lite trist att man inte fick säga till henne. Men men... Nu har jag iaf min parkeringsplats. Jag stod ju felparkerad i ca 30 min eftersom hon stod på min plats så jag hade ju likagärna kunnat få böter. Då hade fan hon fått betala dom! hehe... Jaja... det är ju löst iaf. Men det är lite tråkigt att folk är så snåla att de inte kan ställa sig besöksparkeringen. Då ska de inte åka o besöka nån tycker jag! Snålt!

Det var det mest händelsefulla som hänt denna vecka... haha! VAr på Maxi i torsdags kväll... ganska lugnt med folk faktiskt. Var ju där typ halv åtta eller nåt. Så en del grejer var ju slut... Hittade iaf en adventsljusstake. Den jag köpte förra året var inte så fin. Mest för att jag ville ha en. Men den här tyckte jag om. D blev väl inte lika förjtust men vadå? Han bryr sig väl inte så mycket om inredning vilket fall... Idag vet jag inte riktigt vad vi ska göra. Skulle vilja åka en sväng till stan, se om vi hittar en jacka till D. Men han har mått dåligt i ett par dar så vi får se om han orkar. Annars kanske det blir en liten promenad i höstsolen. Innan regnet kommer igen... Han ligger fortfarande o sover så vi får se hur det blir.

Gabriella

Fjortistid!

Idag har jag tränat med Anna. Känns så bra efteråt. Man har liksom åstakommit något. Är helt slut i armarna. Körde hantlar två gånger. Både med 5 och sen 6 kg. Duktiga är vi =) haha! Sebbe var där med en vän och pressade vikter. Herregud alltså. Förstår inte hur man orkar så mycket. Får se om det blir nån mer träning i veckan.

Kollade igenom min dator lite idag. Hittade en del pinsamma grejer som jag genast raderade. Massa grejer från typ högstadiet. Hittade även ett par noveller jag skrev under högstadiet. Hade ett par klara och sen massa påbörjade. Vissa hade en del bra stycken faktiskt. Blev förvånad över hur bra vissa saker lät. Sen en del annat blev nästan pinsamt att läsa för att det var så dåligt och så himla fjortis aktigt! Kan faktiskt erkänna att jag var en fjortis jag också en gång i tiden. hemskt! Men så var det. Lätt att erkänns så här efteråt men då jag var det var det en omöjlighet! Men jag var väl en gansla lugn sådan iaf. Inte som vissa andra... smygröka på skolgården och börja supa vid 13-14 års ålder.... Jag avr en duktig flicka =) hihi... Skämt åsido så var det ganska kul att läsa det jag skrivit. Hade en period då jag skrev väldigt mycket dikter och noveller. Ganska sorgliga sådana... mörka. Ville väl vara lite mystisk o så.... kanske var därför jag blev svarthårig till slut. Den mörka stilen tog över... hehe... och jag trivs så! Men lite mer färg har det faktiskt blivit på senare år. Kan ju inte vara fast i mörkret för alltid. Måste ju variera lite ;)



Gabriella

Måste träna!

Ganska intressant dag... var en del att göra på jobbet men jag satt mest med schemat. Hade möte angående WCD på förmiddan. Är en del att fixa. Men det ska vi nog hinna. Jag o Johanna har lite tid till det iaf. Sen blev det mest sitta med schemat. Hann en bra bit faktiskt. ett par dagar kvar och sen småfixet. Känns bra faktiskt.

Imorrn ska jag träna med Anna =) Är väl behövligt. Var två veckor sen sist. Får se om jag kanske kan ta ett pass på lördag med. Vore ju bra. Känner att jag behöver träna lite nu så att jag blir av med ett par kilo. Eller bryr mig egentligen inte om vad jag väger utan jag vill bara att magen ska bli mindre. Annars funkar det ganska bra. haha! Nä... snart dags för UB ch DHW. Nice!

Gabriella

Manic Monday

Känner mig ganska hängig. Har haft huvudvärk större delen av dan. En sån där seg som bara går över av att sova. Och det är lite svårt att göra mitt i lunchrushen på jobbet. Speciellt med en person sjuk. Men det funka. Känns lite bättre nu. Borde egentligen gå o lägga mig tidigt men jag ska se CSI först =)

Gabriella

Helgen

Har varit en bra helg. Har ju varit ledig =) I fredags efter jobbet (sluta ju vid 14) åkte jag och D till Ikano. Skulle köpa farsdag present. Blev en bok. Som vanligt. D köpte en fin halsduk till sig själv med =)

Igår var jag på stan en sväng. Köpte en pappstjärna till vardagsrummet. En vit blev det. Komemr bli jätte bra. Sen åkte vi hem till D's föräldrar Vi blev bjudna på nybakade bullar. Det är aldrig fel. Sen var det bara hem och byta om för att bege oss till mina päron. Min syster är hemma från sthlm så vi passade på att ses allihop. Mycket god mat och sen blev det Texas Hold 'Em. Med lite lättare regler för att mamma o pappa som aldrgi spelat skulle förstå lite bättre. Men det var kul, o det blev sent. Brorsan drack lite väl mycket så han blev väl lite för högljudd men haha... det är ju min familj vi pratar om.

Nu ringde syster precis och M är på sjukhus igen. Hoppas nu att hon får vara kvar tills de hittat något! Är ju jobbigt att inte veta.

Nu ska jag ta o göra något vettigt... Väcka D kanske. Han ska snart åka o jobba så det kanske vore bra om han vakna innan dess.

Gabriella

Ännu en gång...

Nu är mamma på sjukhuset igen... Vill inte, det är så obehagligt när de egentligen inte vet vad det är... Får hoppas att de får några svar den här gången!

Jobb idag igen. Gick bra. Fixa massor på datorn. Kändes skönt att få det avklarat. Tänkte sitta lite med schemat imorrn faktiskt. Om jag hinner. Slutar ju vid 14 =) Då ska D och jag åka en sväng o se om vi kan hitta nåt till våra pappor. Kanske kan fåmed honom till stan så kan vi kolla lite julpynt med =) Vill ha en stjärna i vardagsrumsfönstret. Finns jättefina svarta (hur juligt nu det är) Eller kanske en vit... vi får se. Vill ha något stort iaf, som lyser =)

Ska bli mysigt att få adventspynta snart. Ta fram julgardinerna, julduk, adventsljusstaken och så där... mys! Köpa en julstjräna till bordet! Älskar det! Julen är nog min favorit tid på året faktiskt. Man äter en massa gott och det är en massa fina ljus överallt. Det lyser i alla fönster när man är ute o går... vackert.
Blir nog en tur till Cloetta i år med så klart. Skumtomtar och romerska bågar är ett måste till julen! Hehe... sen självklart en sats lussekatter och inköpta pepparkakor och glögg. Mums!

Längtar redan

Gabriella

Fick en del gjort.

Jobbat idag. Satt och gick igenom en massa listor och ändrade dem från 8 till 13 idag... en liten lunch däremellan. Gick faktiskt väldigt bra. P satt och skrev, hade nog gått lite fortare om jag gjort det men, hans dator... ni vet ju hur äldre herrar är. haha! Skämt å sido så känns det väldigt bra. Är väldigt nöjd med resultatet så det komemr nog att funka jättebra när vi väl kommer igång. Sen skrev jag ut nya schemat innan jag gick hem, vet hur efterlängtat det brukar vara =)

Var hemma vid 14 så jag tog en tur till Tornby. Behövde handla lite tråkiga grejer till hemmet och P fråga om jag kunde köpa barnstolar så det har jag gjort. 6 barnstolar från IKEA. De trodde nog jag var galen när jag köpte alla dom!! Haha! Men det blir bra med nya stolar på jobbet. De vi har är sjukt dåliga! De här nya är i plast och stål så de blir mycket lättare att hålla rena än de gamla i trä. Handlade lite annat skoj på IKEA. Kuddfodral till kuddarna i soffan, hade tänkt svarat men det blev grå. De svarta var inget bra tyg i. Drog åt sig allt damm... det är ju det jag vill bort ifrån. Ljus katt mörka kuddar går nog inte bra ihop :) Köpte lite annat onödigt med.

Börjar känna mig lite sjuk... har fortfarande ont när jag andas djupt. Hostar en del och näsan rinner lite smått... Så det är nog en förkylning på G. Inte alls kul.

Tack vare Packe så får jag gå hem vid 14 på fredag =) Han är så snäll! Känns skönt eftersom jag jobbat på tok för mycket! Blir även likadant nästa fredag. Blir nästan som lång helg =) Ska till mamma o pappa på lördag. Syster kommer hem från huvudstaden och hälsar på. Hon ska på klassträff så då passar hon på och stannar hela helgen. Var ju ett tag sen jag träffa henne så det är bäst att passa på. Nu ska jag bara ta det lilla lugna för att sen titta på Bonde söker fru och Gray's Anatomi.


(lånad av Anna)

Lovely!

Gabriella

Sova säng

Sova är bra, behöver massa sömn! Vill sova! Men inte än... lite tidigt.

Slipper åka till Motala imorrn. P kommer till oss ist. skönt, då kanske jag kommer hem skapligt ändå. Kanske hinner träna iaf!

Kom på att jag måste köpa nåt till pappa på farsdag. Det är ju på söndag. Blir väl en bok elelr en skjorta som vanligt =) sånt som går åt.

Nu ska jag ta o äta min fiskgratäng som står i ugnen och sen slappa framför tv'n. Är ju Ugly Betty och Desperate ikväll =) sen sova!

Ching chong!

Gabriella

Allt är blä!

Jävla måndag igen... Hatar måndagar just nu. T var på jobbet igen. Fick lite att göra till nästa måndag, vilket innebär att jag måste jobba på onsdag... o jag som planerat att få träna. Hade även en hel del som måste handlas till hemmet... men det verkar inte bli nåt... får ta det på lördag helt enkelt...  Hatar jobebt just nu... aldrig en ledig stund och alltid är det nåt som är fel som JAG måste göra... man kan inte lägga så mycket skit på en liten människa.... men tydligen så går det... får se hur länge jag pallar... Ena dan går det jätte bra o sen kommer en sån här dag när allt känns fel. Tänkte fixa en leduig dag till mig nästa vecka. Måste få ta igen de timmar jag kommer jobba på onsdag plus alla 20 extra jag jobbade förra månaden! Det blir skoj det... behöver lite ledigt faktiskt... Atta bara få vara. Känner att det blir mycket mer än jag som blir lidande av att jag jobbar för mycket... D, katten, hemmet, vänenrna, familjen... Hinns inte. får prioritera. Får väl glädja mig över att det blir en feting lön nu i november! så jag får unna mig nåt bra!

Nu ska jag ta o kolla på CSI sen sova... här trötthetshuvudvärk så det skriker om det...

Ge mig sömn!!

Gabriella

Söndag

Satt o slappa framför tvn hela kvällen igår =) hehe... Tittade på When a stranger calls. D kom hem halv tolv, precis när filmen började bli lite läskig =) inte kul att se skräckisar själv... hehe...

Idag har vi städat... eller halva lägenheten är dammsugad. Sen slutade maskinen fungera... tror det var nåt överhettningsskydd som slog på.... den var sjukt varmt. ska testa att göra rent filtren o se om den funkar imorgon... annars får vi väl köpa en ny... inte roligt. Finns roligare saker att lägga pengar på.

Imorgon är det jobb igen. Ska vara där vid 7. Ska ha möte vid 7.30 och måste fixa veckoinventeringen innan så... Nu ska jag ta o koppla av till starsky o hutch... sen blir det sova.

If you have time to lean, you have time to clean


Gabriella

Fryser ihjäl, det är så kallt!

Hemskt vadkallt det blev ute direkt. Hade långkalsonger till jobbet imorse! HAha! mysigt värre! Kändes hemskt att behöva gå upp kl 6. Somna injte förrän 1 halv 2 igår så... blev inte många timmar...  men jag tog en tupplur när jag kom hem från jobbet vid typ halv fyra. =) Mys! Igår var vi duktiga och bytte däck på bilen... eller D's pappa gjorde väl det mesta. hehe.... stackarn. Men han verka inte ha så mycket emot det. Sen fick vi med hos hemagjord saft och äppelmos och en massa äpplen =) Ska nog ta o göra paj nån dag, med vaniljsås. Mums!

D åkte nyligen uväg för att spela lite figurspel. Så jag får äta själv ikväll. Har gjort mig en paj deg, väntar nu bara på att köttfärsen ska tina =) Sen blir det smaskens. Han kommer väl om ett par timmar. Sen blir det mys framför tv'n. Bara god mat och en massa gott snask med tror jag, har ostbågar i skåpet. Är ju faktiskt lördag! Får ta o träna på måndag kanske... vi får se hur det ter sig. Nu ska jag ta o kolla runt lite.



See you later!

Gabriella